Fler tjejer till Byggbranschen!

Av Cobab april 12, 2019  

Att byggbranschen domineras av män råder ingen tvekan på, men som många andra företag har även COBAB en vision och ett mål om att få in fler kvinnor i branschen.

Det är dock en utmaning, då utbudet av kvinnor som söker tjänster inom bygg- och anläggning fortfarande är en minoritet.

Så varför inte bjuda in de tjejer som nu står inför gymnasieval att se vilka möjliga karriärsvägar och möjligheter som finns inom byggbranschen, på riktigt?

COBABs kvinnliga nätverk “RosLaget” kom med idén att erbjuda tjejer i åk 9 möjligheten att se hur en byggarbetsplats faktiskt ser ut, och slå hål på många myter om branschen.

12 Tjejer från åk 9 på Roslagsskolan i Norrtälje fick under fredagen chansen att följa med oss på en busstur från Norrtälje för att besöka projekt Familjebad Enköping för att ta reda på mer om vilka olika yrken som behövs i ett projekt, hur det ser ut inne i våra bodetableringar, få reda på vad som är kul inom byggprojekt, att karriärsvägarna är många, ingångslönen högre än i många andra yrken, att det inte är tyngre arbete än inom vård eller handel och mycket mer.

Roslagsskolan åk 9, Familjebad Enköping

Diskussioner bakom de drygt 11 m höga formarna till högväggarna.

Skyddsombud Henrik Hjalmarsson svarar på frågor om sin egen bakgrund, vad som är roligast och kallaste temperaturen han arbetat ute i.
Arbetsledarna Roger och Fredrik berättar om hur deras dagar ser ut, vad deras arbete innefattar och varför de valt ett yrke inom bygg.

Tack till Roslagsskolans elever och lärare för ett trevligt möte, med förhoppning om att inspirera er att välja ett varierande och roligt yrke inom bygg.