COBAB i samarbete med BYGG:LAB

Av Cobab januari 25, 2019  

Igår var Niklas och Caroline på det första informationseventet för sökande till den nya yrkesutbildningen som går under namnet BYGG:LAB, på Yrkesplugget i Bromma.

Den 4 februari finns vi åter på Yrkesplugget, kom och prata med oss.

Här fick sökande en möjlighet att veta mer om vilka vi på COBAB är, vad vi gör och hur det är att arbeta i byggbranschen. Olika stationer fanns så att alla besökare fick möjlighet att testa på olika moment som representerar yrkesvalen inom utbildningen- träarbetare, betongarbetare och anläggare och ställa frågor om arbetet.

Spännande och väldigt roligt att träffa alla glada sökande.

Bild: Stationen där man får testa att bocka armering.

COBAB är ett av de företagen som i samråd med andra företag är med och formar utbildningen till vad branschen efterfrågar. Vi har möjlighet att erbjuda APL-plats för de som vill utbilda sig till träarbetare, betongarbetare eller anläggare där du ges möjlighet att lära dig yrket av våra erfarna medarbetare och vara en del av vår gemenskap.

Ytterligare ett informationsevent hålls den 4 februari, anmäl dig redan nu på www.bygglab.com för att säkra en plats.

Bild: Niklas instruerar om så kallade A,B och C-järn.

Vad är Bygg:lab?

En yrkesutbildning inom bygg- och anläggning med start 4 mars 2019 som hålls i Stockholm på Yrkesplugget i Bromma. Utbildningen är framtagen i samråd med oss och andra företag i branschen för att se till att du får den kompetens som branschen efterfrågar och därmed blir snabbt anställningsbar och attraktiv på marknaden.

Inom de närmaste åren planeras det att byggas mycket i Stockholmsregionen, samtidigt som det redan nu saknas kvalificerad arbetskraft. Fram till år 2030 beräknas 140 000 nya bostäder byggas i regionen och mer kvalificerad arbetskraft krävs. Är du en av dem?

 Läs mer om utbildningen och anmäl dig på www.bygglab.com.

Anders Nordlöw Bengtsson och Zandra Lövgren informerar om Bygg:lab och projektet Sverige Bygger ut.
Naja armering var en station.
Frågor om yrket och branschen.