19/06/19

Först ut i Sverige med digital plattform

Att byggbranschen är på väg in i en behövlig digitalisering är det inget snack om.

Länge har kontrollprogram upprättats i Excel, egenkontroller sprutat ut ur skrivare och pappersdokumentationen som upprättats i projekt bara växt mer och mer när omfattningen på vad som ska kontrolleras växt i takt med nya krav.

Tidigare kunde egenkontrollernas riktighet bekräftas av ett kaffekopps märke eller papprets skrynklighet, som bekräftade att dokumentet varit ute i produktionen och inte upprättats i efterhand. Pappret ska scannas eller kopieras, laddas upp på servrar, projektportaler eller mailas.

Idag har vi kommit så långt i utvecklingen av teknik och digitala hjälpmedel att det finns många olika lösningar från flera aktörer på marknaden, för att digitalt och enkelt kunna följa upp olika delar av byggprojektet. Ekonomi eller kvalitetskontroller, skyddsronder eller ritningshantering. Beställare föreskriver ofta egna projektportaler som ska användas för dokumentation och underlag, vilket gör att det redan är många system och verktyg som ska användas i dagliga arbetet.

Under en tid har vi därför letat efter ett projektverktyg som kan samla dessa funktioner och ta oss till en modernare tappning av det traditionella arbetssättet, och med hjälp av dagens teknik effektivisera arbetet med uppföljning och kvalitetsdokumentation, utan att behöva lägga ner mer tid än nödvändigt.

Congrid var en plattform som vi snabbt såg potential i, och har sedan ett år tillbaka använt som digitalt projektverktyg i projekt “Familjebad Enköping”.

Successivt implementeras det i fler projekt med en förhoppning om att inom sin tid jobba enhetligt, enkelt och smart med digital kvalitetsuppföljning i hela företaget.

 

Här kan du läsa hela vårt kundcase, Congrids hemsida

 

 

local_library

Nyhetsarkiv

Produktionsstart Högmora förskola

I samverkan med Huddinge Samhällsfastigheter har vi nu startat produktionen av den första konceptförskolan i Huddinge, Högmora förskola. Förskolan byggs i två plan på ca 1600 kvadratmeter och innehåller åtta avdelningar, tillagningskök, teknik – och personalutrymmen. Byggnaden ska certifieras enligt Miljöbyggnad nivå silver. Förskolan är en så kallad konceptförskola som är tänkt att produceras med […]

Klicka för att läsa mermore

Samverkansavtal tecknat för Ekerö Badhus

COBAB har av Ekerö kommun erhållit första fasen av Ekerö Badhus. Fas 1 innebär gemensam projektering och upprättande av kalkyler. Projektet ska genomföras i samarbetsformen samverkan. Ekerö kommun och COBAB kommer tillsammans att samarbeta i projektet i syfte att gemensamt åstadkomma ett bra resultat både ekonomiskt och kvalitetsmässigt. Den nya simhallen kommer uppföras i anslutning […]

Klicka för att läsa mermore

Projektstart Täby Simhall

Badhusgruppen på COBAB har fått förtroende att bygga Täbys nya simhall. Simhallen föreslås få en modern och flexibel utformning och kommer inrymma en 50-metersbassäng, två multi- /aktivitetsbassänger, bastu, familjebad och servering. Färdigställande planeras till Q2/Q3 2022.

Klicka för att läsa mermore

COBAB har byggt Sveriges första lokal i standarden Passivhus Plus

På uppdrag åt Sigtuna Kommun så har vi byggt förskolan Brage i Märsta. Förskolan med 10 avdelningar har fått sin arkitektur från sjöbodar, och den nedre våningens spegelfasad med reflektioner skall föra tankarna till en vattenyta. Brage förskola klarar energikraven för den internationella standarden Passivhus Plus och utöver det även alla kriterier för Miljöbyggnad Silver.

Klicka för att läsa mermore

Fortsatt utveckling av Norrteljeporten

COBAB har av fastighetsägaren Hinderb. 4 Fastighets fått förtroende att uppföra ytterligare ett handelshus på Norrteljeporten. Detta i nära anslutning till tidigare uppförda handelsbyggnader vid Norrtäljes södra infart. Denna fastighet kommer att innehålla restaurang, ett paddelcenter samt bilhandel med verkstad. Området som bebyggs har försvaret tidigare avvänt för luftvärnsrobotar, därav namnet Kvarteret Roboten. Byggnaden blir 12 […]

Klicka för att läsa mermore

COBAB bygger studentlägenheter

COBAB har fått i uppdrag åt Campus Roslagen att uppföra 21 studentlägenheter i Norrtälje. Studentboendet består av 21 lägenheter i 3 våningar med hiss. Lägenheterna kommer utföras som lågenergi med 60 % minskad energianvändning och en solcellsanläggning på taket. Hyresrätter i en blandning av 1 -3 rums lägenheter med balkong eller uteplatser. Separat förrådsutrymmen på […]

Klicka för att läsa mermore
Inga fler nyheter