19/06/19

Först ut i Sverige med digital plattform

Att byggbranschen är på väg in i en behövlig digitalisering är det inget snack om.

Länge har kontrollprogram upprättats i Excel, egenkontroller sprutat ut ur skrivare och pappersdokumentationen som upprättats i projekt bara växt mer och mer när omfattningen på vad som ska kontrolleras växt i takt med nya krav.

Tidigare kunde egenkontrollernas riktighet bekräftas av ett kaffekopps märke eller papprets skrynklighet, som bekräftade att dokumentet varit ute i produktionen och inte upprättats i efterhand. Pappret ska scannas eller kopieras, laddas upp på servrar, projektportaler eller mailas.

Idag har vi kommit så långt i utvecklingen av teknik och digitala hjälpmedel att det finns många olika lösningar från flera aktörer på marknaden, för att digitalt och enkelt kunna följa upp olika delar av byggprojektet. Ekonomi eller kvalitetskontroller, skyddsronder eller ritningshantering. Beställare föreskriver ofta egna projektportaler som ska användas för dokumentation och underlag, vilket gör att det redan är många system och verktyg som ska användas i dagliga arbetet.

Under en tid har vi därför letat efter ett projektverktyg som kan samla dessa funktioner och ta oss till en modernare tappning av det traditionella arbetssättet, och med hjälp av dagens teknik effektivisera arbetet med uppföljning och kvalitetsdokumentation, utan att behöva lägga ner mer tid än nödvändigt.

Congrid var en plattform som vi snabbt såg potential i, och har sedan ett år tillbaka använt som digitalt projektverktyg i projekt “Familjebad Enköping”.

Successivt implementeras det i fler projekt med en förhoppning om att inom sin tid jobba enhetligt, enkelt och smart med digital kvalitetsuppföljning i hela företaget.

 

Här kan du läsa hela vårt kundcase, Congrids hemsida

 

 

local_library

Nyhetsarkiv

COBAB byggstartar Östhamra äldreboende

COBAB har fått förtroendet att uppföra ett äldreboende i Östhamra, strax utanför Norrtälje. Beställare är SHH Bostad AB. Byggnaden är i tre våningar och rymmer 60 lägenheter om ca 30 m2 vardera samt allmänna utrymmen och personaldelar. Humana kommer att vara vårdgivare och ett nära samarbete bedrivs mellan alla tre parter i den pågående detaljprojekteringen. […]

Klicka för att läsa mermore

COBAB skriver under Kortuppropet

COBAB arbetar för ett snabbare utbyte av de gamla ID06-korten. Läs mer i artikel i Byggindustrin.

Klicka för att läsa mermore

COBAB erhåller samverkansentreprenad åt Huddinge Samhällsfastigheter

COBAB har erhållit den första fasen i en samverkansentreprenad tillsammans med Huddinge Samhällsfastigheter AB (Husf). Fasen innebär gemensam projektering och upprättande av kalkyler för en konceptförskola om åtta avdelningar. Om samarbetet faller väl ut och budgeten underskrids så har Husf möjlighet att beställa produktion av en, två eller tre förskolor i Huddinge, den första i […]

Klicka för att läsa mermore

Fler tjejer till Byggbranschen!

Att byggbranschen domineras av män råder ingen tvekan på, men som många andra företag har även COBAB en vision och ett mål om att få in fler kvinnor i branschen. Det är dock en utmaning, då utbudet av kvinnor som söker tjänster inom bygg- och anläggning fortfarande är en minoritet. Så varför inte bjuda in […]

Klicka för att läsa mermore

NT skriver om renoveringen av Spårvägsmuseet

Innanför den gamla byggnaden är upprustningen av hus 9 i full gång. Markentreprenaden är precis avslutad och nu fortskrider arbeten med fönsterrenovering och gjutning av varje våningsplan. NT pratar med vår platschef om projektet.

Klicka för att läsa mermore

Skolbesök på projekt Bildhuggaren

Det är alltid lika roligt när skolor fått upp ögonen för våra projekt och är nyfikna på att få veta mer. Elever från åk 8-9 på Segeltorpsskolan passade på att komma förbi projekt Bildhuggaren för att lära sig lite mer om hur en dag ser ut när man arbetar på en byggarbetsplats och vilka moment som […]

Klicka för att läsa mermore
Inga fler nyheter