12/04/19

Fler tjejer till Byggbranschen!

Att byggbranschen domineras av män råder ingen tvekan på, men som många andra företag har även COBAB en vision och ett mål om att få in fler kvinnor i branschen. Det är dock en utmaning, då utbudet av kvinnor som söker tjänster inom bygg- och anläggning fortfarande är en minoritet.

Så varför inte bjuda in de tjejer som nu står inför gymnasieval att se vilka möjliga karriärsvägar och möjligheter som finns inom byggbranschen, på riktigt?

COBABs kvinnliga nätverk “RosLaget” kom med idén att erbjuda tjejer i åk 9 möjligheten att se hur en byggarbetsplats faktiskt ser ut, och slå hål på många myter om branschen.

12 Tjejer från åk 9 på Roslagsskolan i Norrtälje fick under fredagen chansen att följa med oss på en busstur från Norrtälje för att besöka projekt Familjebad Enköping för att ta reda på mer om vilka olika yrken som behövs i ett projekt, hur det ser ut inne i våra bodetableringar, få reda på vad som är kul inom byggprojekt, att karriärsvägarna är många, ingångslönen högre än i många andra yrken, att det inte är tyngre arbete än inom vård eller handel och mycket mer.

 

Roslagsskolan åk 9, Familjebad Enköping

 

Diskussioner bakom de drygt 11 m höga formarna till högväggarna.

 

Skyddsombud Henrik Hjalmarsson svarar på frågor om sin egen bakgrund, vad som är roligast och kallaste temperaturen han arbetat ute i.
Arbetsledarna Roger och Fredrik berättar om hur deras dagar ser ut, vad deras arbete innefattar och varför de valt ett yrke inom bygg.

Tack till Roslagsskolans elever och lärare för ett trevligt möte, med förhoppning om att inspirera er att välja ett varierande och roligt yrke inom bygg.

local_library

Nyhetsarkiv

Produktionsstart Högmora förskola

I samverkan med Huddinge Samhällsfastigheter har vi nu startat produktionen av den första konceptförskolan i Huddinge, Högmora förskola. Förskolan byggs i två plan på ca 1600 kvadratmeter och innehåller åtta avdelningar, tillagningskök, teknik – och personalutrymmen. Byggnaden ska certifieras enligt Miljöbyggnad nivå silver. Förskolan är en så kallad konceptförskola som är tänkt att produceras med […]

Klicka för att läsa mermore

Samverkansavtal tecknat för Ekerö Badhus

COBAB har av Ekerö kommun erhållit första fasen av Ekerö Badhus. Fas 1 innebär gemensam projektering och upprättande av kalkyler. Projektet ska genomföras i samarbetsformen samverkan. Ekerö kommun och COBAB kommer tillsammans att samarbeta i projektet i syfte att gemensamt åstadkomma ett bra resultat både ekonomiskt och kvalitetsmässigt. Den nya simhallen kommer uppföras i anslutning […]

Klicka för att läsa mermore

Projektstart Täby Simhall

Badhusgruppen på COBAB har fått förtroende att bygga Täbys nya simhall. Simhallen föreslås få en modern och flexibel utformning och kommer inrymma en 50-metersbassäng, två multi- /aktivitetsbassänger, bastu, familjebad och servering. Färdigställande planeras till Q2/Q3 2022.

Klicka för att läsa mermore

COBAB har byggt Sveriges första lokal i standarden Passivhus Plus

På uppdrag åt Sigtuna Kommun så har vi byggt förskolan Brage i Märsta. Förskolan med 10 avdelningar har fått sin arkitektur från sjöbodar, och den nedre våningens spegelfasad med reflektioner skall föra tankarna till en vattenyta. Brage förskola klarar energikraven för den internationella standarden Passivhus Plus och utöver det även alla kriterier för Miljöbyggnad Silver.

Klicka för att läsa mermore

Fortsatt utveckling av Norrteljeporten

COBAB har av fastighetsägaren Hinderb. 4 Fastighets fått förtroende att uppföra ytterligare ett handelshus på Norrteljeporten. Detta i nära anslutning till tidigare uppförda handelsbyggnader vid Norrtäljes södra infart. Denna fastighet kommer att innehålla restaurang, ett paddelcenter samt bilhandel med verkstad. Området som bebyggs har försvaret tidigare avvänt för luftvärnsrobotar, därav namnet Kvarteret Roboten. Byggnaden blir 12 […]

Klicka för att läsa mermore

COBAB bygger studentlägenheter

COBAB har fått i uppdrag åt Campus Roslagen att uppföra 21 studentlägenheter i Norrtälje. Studentboendet består av 21 lägenheter i 3 våningar med hiss. Lägenheterna kommer utföras som lågenergi med 60 % minskad energianvändning och en solcellsanläggning på taket. Hyresrätter i en blandning av 1 -3 rums lägenheter med balkong eller uteplatser. Separat förrådsutrymmen på […]

Klicka för att läsa mermore
Inga fler nyheter