12/04/19

Fler tjejer till Byggbranschen!

Att byggbranschen domineras av män råder ingen tvekan på, men som många andra företag har även COBAB en vision och ett mål om att få in fler kvinnor i branschen. Det är dock en utmaning, då utbudet av kvinnor som söker tjänster inom bygg- och anläggning fortfarande är en minoritet.

Så varför inte bjuda in de tjejer som nu står inför gymnasieval att se vilka möjliga karriärsvägar och möjligheter som finns inom byggbranschen, på riktigt?

COBABs kvinnliga nätverk “RosLaget” kom med idén att erbjuda tjejer i åk 9 möjligheten att se hur en byggarbetsplats faktiskt ser ut, och slå hål på många myter om branschen.

12 Tjejer från åk 9 på Roslagsskolan i Norrtälje fick under fredagen chansen att följa med oss på en busstur från Norrtälje för att besöka projekt Familjebad Enköping för att ta reda på mer om vilka olika yrken som behövs i ett projekt, hur det ser ut inne i våra bodetableringar, få reda på vad som är kul inom byggprojekt, att karriärsvägarna är många, ingångslönen högre än i många andra yrken, att det inte är tyngre arbete än inom vård eller handel och mycket mer.

 

Roslagsskolan åk 9, Familjebad Enköping

 

Diskussioner bakom de drygt 11 m höga formarna till högväggarna.

 

Skyddsombud Henrik Hjalmarsson svarar på frågor om sin egen bakgrund, vad som är roligast och kallaste temperaturen han arbetat ute i.
Arbetsledarna Roger och Fredrik berättar om hur deras dagar ser ut, vad deras arbete innefattar och varför de valt ett yrke inom bygg.

Tack till Roslagsskolans elever och lärare för ett trevligt möte, med förhoppning om att inspirera er att välja ett varierande och roligt yrke inom bygg.

local_library

Nyhetsarkiv

COBAB byggstartar Östhamra äldreboende

COBAB har fått förtroendet att uppföra ett äldreboende i Östhamra, strax utanför Norrtälje. Beställare är SHH Bostad AB. Byggnaden är i tre våningar och rymmer 60 lägenheter om ca 30 m2 vardera samt allmänna utrymmen och personaldelar. Humana kommer att vara vårdgivare och ett nära samarbete bedrivs mellan alla tre parter i den pågående detaljprojekteringen. […]

Klicka för att läsa mermore

COBAB skriver under Kortuppropet

COBAB arbetar för ett snabbare utbyte av de gamla ID06-korten. Läs mer i artikel i Byggindustrin.

Klicka för att läsa mermore

COBAB erhåller samverkansentreprenad åt Huddinge Samhällsfastigheter

COBAB har erhållit den första fasen i en samverkansentreprenad tillsammans med Huddinge Samhällsfastigheter AB (Husf). Fasen innebär gemensam projektering och upprättande av kalkyler för en konceptförskola om åtta avdelningar. Om samarbetet faller väl ut och budgeten underskrids så har Husf möjlighet att beställa produktion av en, två eller tre förskolor i Huddinge, den första i […]

Klicka för att läsa mermore

Först ut i Sverige med digital plattform

Att byggbranschen är på väg in i en behövlig digitalisering är det inget snack om. Länge har kontrollprogram upprättats i Excel, egenkontroller sprutat ut ur skrivare och pappersdokumentationen som upprättats i projekt bara växt mer och mer när omfattningen på vad som ska kontrolleras växt i takt med nya krav. Tidigare kunde egenkontrollernas riktighet bekräftas […]

Klicka för att läsa mermore

NT skriver om renoveringen av Spårvägsmuseet

Innanför den gamla byggnaden är upprustningen av hus 9 i full gång. Markentreprenaden är precis avslutad och nu fortskrider arbeten med fönsterrenovering och gjutning av varje våningsplan. NT pratar med vår platschef om projektet.

Klicka för att läsa mermore

Skolbesök på projekt Bildhuggaren

Det är alltid lika roligt när skolor fått upp ögonen för våra projekt och är nyfikna på att få veta mer. Elever från åk 8-9 på Segeltorpsskolan passade på att komma förbi projekt Bildhuggaren för att lära sig lite mer om hur en dag ser ut när man arbetar på en byggarbetsplats och vilka moment som […]

Klicka för att läsa mermore
Inga fler nyheter