25/01/19

COBAB i samarbete med BYGG:LAB

Igår var Niklas och Caroline på det första informationseventet för sökande till den nya yrkesutbildningen som går under namnet BYGG:LAB, på Yrkesplugget i Bromma.

Den 4 februari finns vi åter på Yrkesplugget, kom och prata med oss.

Här fick sökande en möjlighet att veta mer om vilka vi på COBAB är, vad vi gör och hur det är att arbeta i byggbranschen. Olika stationer fanns så att alla besökare fick möjlighet att testa på olika moment som representerar yrkesvalen inom utbildningen- träarbetare, betongarbetare och anläggare och ställa frågor om arbetet.

Spännande och väldigt roligt att träffa alla glada sökande.

Bild: Stationen där man får testa att bocka armering.

COBAB är ett av de företagen som i samråd med andra företag är med och formar utbildningen till vad branschen efterfrågar. Vi har möjlighet att erbjuda APL-plats för de som vill utbilda sig till träarbetare, betongarbetare eller anläggare där du ges möjlighet att lära dig yrket av våra erfarna medarbetare och vara en del av vår gemenskap.

Ytterligare ett informationsevent hålls den 4 februari, anmäl dig redan nu på www.bygglab.com för att säkra en plats.

Bild: Niklas instruerar om så kallade A,B och C-järn.

Vad är Bygg:lab?

En yrkesutbildning inom bygg- och anläggning med start 4 mars 2019 som hålls i Stockholm på Yrkesplugget i Bromma. Utbildningen är framtagen i samråd med oss och andra företag i branschen för att se till att du får den kompetens som branschen efterfrågar och därmed blir snabbt anställningsbar och attraktiv på marknaden.

Inom de närmaste åren planeras det att byggas mycket i Stockholmsregionen, samtidigt som det redan nu saknas kvalificerad arbetskraft. Fram till år 2030 beräknas 140 000 nya bostäder byggas i regionen och mer kvalificerad arbetskraft krävs. Är du en av dem?

 Läs mer om utbildningen och anmäl dig på www.bygglab.com.

Anders Nordlöw Bengtsson och Zandra Lövgren informerar om Bygg:lab och projektet Sverige Bygger ut.
Naja armering var en station.
Frågor om yrket och branschen.

 

local_library

Nyhetsarkiv

COBAB byggstartar Östhamra äldreboende

COBAB har fått förtroendet att uppföra ett äldreboende i Östhamra, strax utanför Norrtälje. Beställare är SHH Bostad AB. Byggnaden är i tre våningar och rymmer 60 lägenheter om ca 30 m2 vardera samt allmänna utrymmen och personaldelar. Humana kommer att vara vårdgivare och ett nära samarbete bedrivs mellan alla tre parter i den pågående detaljprojekteringen. […]

Klicka för att läsa mermore

COBAB skriver under Kortuppropet

COBAB arbetar för ett snabbare utbyte av de gamla ID06-korten. Läs mer i artikel i Byggindustrin.

Klicka för att läsa mermore

COBAB erhåller samverkansentreprenad åt Huddinge Samhällsfastigheter

COBAB har erhållit den första fasen i en samverkansentreprenad tillsammans med Huddinge Samhällsfastigheter AB (Husf). Fasen innebär gemensam projektering och upprättande av kalkyler för en konceptförskola om åtta avdelningar. Om samarbetet faller väl ut och budgeten underskrids så har Husf möjlighet att beställa produktion av en, två eller tre förskolor i Huddinge, den första i […]

Klicka för att läsa mermore

Först ut i Sverige med digital plattform

Att byggbranschen är på väg in i en behövlig digitalisering är det inget snack om. Länge har kontrollprogram upprättats i Excel, egenkontroller sprutat ut ur skrivare och pappersdokumentationen som upprättats i projekt bara växt mer och mer när omfattningen på vad som ska kontrolleras växt i takt med nya krav. Tidigare kunde egenkontrollernas riktighet bekräftas […]

Klicka för att läsa mermore

Fler tjejer till Byggbranschen!

Att byggbranschen domineras av män råder ingen tvekan på, men som många andra företag har även COBAB en vision och ett mål om att få in fler kvinnor i branschen. Det är dock en utmaning, då utbudet av kvinnor som söker tjänster inom bygg- och anläggning fortfarande är en minoritet. Så varför inte bjuda in […]

Klicka för att läsa mermore

NT skriver om renoveringen av Spårvägsmuseet

Innanför den gamla byggnaden är upprustningen av hus 9 i full gång. Markentreprenaden är precis avslutad och nu fortskrider arbeten med fönsterrenovering och gjutning av varje våningsplan. NT pratar med vår platschef om projektet.

Klicka för att läsa mermore
Inga fler nyheter