05/02/19

Byggbranschen är full av jobbmöjligheter.

Gillar du precis som oss att se saker ta form?

Anmäl dig till BYGG:LAB! En ny 1-årig yrkesutbildning inom bygg- och anläggning där du får möjlighet att lära i arbete ute på vår arbetsplats – där allt det roliga händer.

Igår var vi åter på Yrkesplugget i Bromma för den andra och sista informationsträffen gällande utbildningen och träffade sökande, svarade på allt man kan tänkas vilja veta om en arbetsdag i byggbranschen och varför det är så roligt att jobba med byggprojekt.

Även instagram-profilen “Byggsandra” (@byggsandra) var där för att sprida förståelse om att byggbranschen är för ALLA, och inspirera fler kvinnor att se den bredd av jobbmöjligheter inom bygg.

Helt rätt tycker vi.

Hos oss arbetar yrkesarbetare inom trä, betong, anläggning och måleri.

Cobab har därför möjlighet att i samarbete med BYGG:LAB erbjuda arbetsplatsförlagd praktik för alla tre inriktningar som utbildningen omfattar(träarbetare, betongarbetare och anläggare).

Vem borde söka till BYGG:LAB?

  • Du som har ett genuint intresse för att skapa med händerna, arbeta fysiskt och som vill vara med och skapa något beständigt.
  • Du är kommunikativ i svenska, i tal och skrift
  • Du vill ha en intensiv utbildning där du får chans att komma in i arbetslivet direkt

Läs mer på www.bygglab.com

local_library

Nyhetsarkiv

Produktionsstart Högmora förskola

I samverkan med Huddinge Samhällsfastigheter har vi nu startat produktionen av den första konceptförskolan i Huddinge, Högmora förskola. Förskolan byggs i två plan på ca 1600 kvadratmeter och innehåller åtta avdelningar, tillagningskök, teknik – och personalutrymmen. Byggnaden ska certifieras enligt Miljöbyggnad nivå silver. Förskolan är en så kallad konceptförskola som är tänkt att produceras med […]

Klicka för att läsa mermore

Samverkansavtal tecknat för Ekerö Badhus

COBAB har av Ekerö kommun erhållit första fasen av Ekerö Badhus. Fas 1 innebär gemensam projektering och upprättande av kalkyler. Projektet ska genomföras i samarbetsformen samverkan. Ekerö kommun och COBAB kommer tillsammans att samarbeta i projektet i syfte att gemensamt åstadkomma ett bra resultat både ekonomiskt och kvalitetsmässigt. Den nya simhallen kommer uppföras i anslutning […]

Klicka för att läsa mermore

Projektstart Täby Simhall

Badhusgruppen på COBAB har fått förtroende att bygga Täbys nya simhall. Simhallen föreslås få en modern och flexibel utformning och kommer inrymma en 50-metersbassäng, två multi- /aktivitetsbassänger, bastu, familjebad och servering. Färdigställande planeras till Q2/Q3 2022.

Klicka för att läsa mermore

COBAB har byggt Sveriges första lokal i standarden Passivhus Plus

På uppdrag åt Sigtuna Kommun så har vi byggt förskolan Brage i Märsta. Förskolan med 10 avdelningar har fått sin arkitektur från sjöbodar, och den nedre våningens spegelfasad med reflektioner skall föra tankarna till en vattenyta. Brage förskola klarar energikraven för den internationella standarden Passivhus Plus och utöver det även alla kriterier för Miljöbyggnad Silver.

Klicka för att läsa mermore

Fortsatt utveckling av Norrteljeporten

COBAB har av fastighetsägaren Hinderb. 4 Fastighets fått förtroende att uppföra ytterligare ett handelshus på Norrteljeporten. Detta i nära anslutning till tidigare uppförda handelsbyggnader vid Norrtäljes södra infart. Denna fastighet kommer att innehålla restaurang, ett paddelcenter samt bilhandel med verkstad. Området som bebyggs har försvaret tidigare avvänt för luftvärnsrobotar, därav namnet Kvarteret Roboten. Byggnaden blir 12 […]

Klicka för att läsa mermore

COBAB bygger studentlägenheter

COBAB har fått i uppdrag åt Campus Roslagen att uppföra 21 studentlägenheter i Norrtälje. Studentboendet består av 21 lägenheter i 3 våningar med hiss. Lägenheterna kommer utföras som lågenergi med 60 % minskad energianvändning och en solcellsanläggning på taket. Hyresrätter i en blandning av 1 -3 rums lägenheter med balkong eller uteplatser. Separat förrådsutrymmen på […]

Klicka för att läsa mermore
Inga fler nyheter