05/02/19

Byggbranschen är full av jobbmöjligheter.

Gillar du precis som oss att se saker ta form?

Anmäl dig till BYGG:LAB! En ny 1-årig yrkesutbildning inom bygg- och anläggning där du får möjlighet att lära i arbete ute på vår arbetsplats – där allt det roliga händer.

Igår var vi åter på Yrkesplugget i Bromma för den andra och sista informationsträffen gällande utbildningen och träffade sökande, svarade på allt man kan tänkas vilja veta om en arbetsdag i byggbranschen och varför det är så roligt att jobba med byggprojekt.

Även instagram-profilen “Byggsandra” (@byggsandra) var där för att sprida förståelse om att byggbranschen är för ALLA, och inspirera fler kvinnor att se den bredd av jobbmöjligheter inom bygg.

Helt rätt tycker vi.

Hos oss arbetar yrkesarbetare inom trä, betong, anläggning och måleri.

Cobab har därför möjlighet att i samarbete med BYGG:LAB erbjuda arbetsplatsförlagd praktik för alla tre inriktningar som utbildningen omfattar(träarbetare, betongarbetare och anläggare).

Vem borde söka till BYGG:LAB?

  • Du som har ett genuint intresse för att skapa med händerna, arbeta fysiskt och som vill vara med och skapa något beständigt.
  • Du är kommunikativ i svenska, i tal och skrift
  • Du vill ha en intensiv utbildning där du får chans att komma in i arbetslivet direkt

Läs mer på www.bygglab.com

local_library

Nyhetsarkiv

COBAB byggstartar Östhamra äldreboende

COBAB har fått förtroendet att uppföra ett äldreboende i Östhamra, strax utanför Norrtälje. Beställare är SHH Bostad AB. Byggnaden är i tre våningar och rymmer 60 lägenheter om ca 30 m2 vardera samt allmänna utrymmen och personaldelar. Humana kommer att vara vårdgivare och ett nära samarbete bedrivs mellan alla tre parter i den pågående detaljprojekteringen. […]

Klicka för att läsa mermore

COBAB skriver under Kortuppropet

COBAB arbetar för ett snabbare utbyte av de gamla ID06-korten. Läs mer i artikel i Byggindustrin.

Klicka för att läsa mermore

COBAB erhåller samverkansentreprenad åt Huddinge Samhällsfastigheter

COBAB har erhållit den första fasen i en samverkansentreprenad tillsammans med Huddinge Samhällsfastigheter AB (Husf). Fasen innebär gemensam projektering och upprättande av kalkyler för en konceptförskola om åtta avdelningar. Om samarbetet faller väl ut och budgeten underskrids så har Husf möjlighet att beställa produktion av en, två eller tre förskolor i Huddinge, den första i […]

Klicka för att läsa mermore

Först ut i Sverige med digital plattform

Att byggbranschen är på väg in i en behövlig digitalisering är det inget snack om. Länge har kontrollprogram upprättats i Excel, egenkontroller sprutat ut ur skrivare och pappersdokumentationen som upprättats i projekt bara växt mer och mer när omfattningen på vad som ska kontrolleras växt i takt med nya krav. Tidigare kunde egenkontrollernas riktighet bekräftas […]

Klicka för att läsa mermore

Fler tjejer till Byggbranschen!

Att byggbranschen domineras av män råder ingen tvekan på, men som många andra företag har även COBAB en vision och ett mål om att få in fler kvinnor i branschen. Det är dock en utmaning, då utbudet av kvinnor som söker tjänster inom bygg- och anläggning fortfarande är en minoritet. Så varför inte bjuda in […]

Klicka för att läsa mermore

NT skriver om renoveringen av Spårvägsmuseet

Innanför den gamla byggnaden är upprustningen av hus 9 i full gång. Markentreprenaden är precis avslutad och nu fortskrider arbeten med fönsterrenovering och gjutning av varje våningsplan. NT pratar med vår platschef om projektet.

Klicka för att läsa mermore
Inga fler nyheter