26/02/19

Skolbesök på projekt Bildhuggaren

Det är alltid lika roligt när skolor fått upp ögonen för våra projekt och är nyfikna på att få veta mer.

Elever från åk 8-9 på Segeltorpsskolan passade på att komma förbi projekt Bildhuggaren för att lära sig lite mer om hur en dag ser ut när man arbetar på en byggarbetsplats och vilka moment som pågår i projektet just nu, innan det var dags för sportlov.

 

Just nu har vi pågående arbete med grundläggning av husets källarplan, som utförs av COBAB’s underentreprenör Solution Markteknik i Mälardalen AB (SMMAB).


Elsan Pacariz från SMMAB och vår Entreprenadingenjör Kim Berg gav lärare och elever en rundtur på bygget och informerade om allt från vikten att starta dagen med att logga in med sitt ID06, arbetsmiljöregler och risker, vad en APD-plan är och varför man har den, varför vi har bodar och containrar på plats, hur huset kommer se ut, till olika byggdelar som byggs in och därmed inte är synliga när fastigheten är färdigställd, men fyller viktiga funktioner.

Bara ett par veckor bort är det dags för tornkranen att resas på plats, vilket gör det ännu lättare att hitta hit till “gropen”.

Här kan du läsa mer om projektet och följa det till färdigt äldreboende och förskola.

Projekt Bildhuggaren

local_library

Nyhetsarkiv

COBAB erhåller samverkansentreprenad åt Huddinge Samhällsfastigheter

COBAB har erhållit den första fasen i en samverkansentreprenad tillsammans med Huddinge Samhällsfastigheter AB (Husf). Fasen innebär gemensam projektering och upprättande av kalkyler för en konceptförskola om åtta avdelningar. Om samarbetet faller väl ut och budgeten underskrids så har Husf möjlighet att beställa produktion av en, två eller tre förskolor i Huddinge, den första i […]

Klicka för att läsa mermore

Först ut i Sverige med digital plattform

Att byggbranschen är på väg in i en behövlig digitalisering är det inget snack om. Länge har kontrollprogram upprättats i Excel, egenkontroller sprutat ut ur skrivare och pappersdokumentationen som upprättats i projekt bara växt mer och mer när omfattningen på vad som ska kontrolleras växt i takt med nya krav. Tidigare kunde egenkontrollernas riktighet bekräftas […]

Klicka för att läsa mermore

Fler tjejer till Byggbranschen!

Att byggbranschen domineras av män råder ingen tvekan på, men som många andra företag har även COBAB en vision och ett mål om att få in fler kvinnor i branschen. Det är dock en utmaning, då utbudet av kvinnor som söker tjänster inom bygg- och anläggning fortfarande är en minoritet. Så varför inte bjuda in […]

Klicka för att läsa mermore

NT skriver om renoveringen av Spårvägsmuseet

Innanför den gamla byggnaden är upprustningen av hus 9 i full gång. Markentreprenaden är precis avslutad och nu fortskrider arbeten med fönsterrenovering och gjutning av varje våningsplan. NT pratar med vår platschef om projektet.

Klicka för att läsa mermore

Ny avdelning för specialkompetens.

Ända sedan starten då COBAB växte fram har specialistkompetensen att uppföra badhus funnits hos oss. Vi har medarbetare som drivs av denna typ av projekt och har lång erfarenhet av att hantera de tekniska utmaningarna med komplicerade bassänggjutningar och hög fuktbelastning.

Klicka för att läsa mermore

Spadtag, Simtag

På Järvafältet är COBAB sedan förra sommaren igång med att bygga ett efterlängtat utomhusbad. Många swishar förbi arbetsplatsen, som ligger precis nedanför E18 mellan Tensta och Rinkeby, och får en snabb glimt av det arbete som pågår ute på fältet.

Klicka för att läsa mermore
Inga fler nyheter