Nu bygger vi äldreboende i Brandbergen

Av Cobab juli 12, 2018  

Kontraktet innefattar byggnation av ett vårdboende centralt placerad på Vendelsömalmsvägen i Brandbergen, Haninge kommun

I slutet av december undertecknade vår Christer Olsson ett entreprenadkontrakt med Daniel Josefsson, vd på företaget Danator, uppdelat på två delar. Vårdboendet ska inrymma 78 st. vårdboendelägenheter uppdelat på åtta boendeavdelningar, samt komplementbyggnader och utvändiga markarbeten.

Del 1 av kontraktet har avsett detaljprojektering i den omfattning som krävs för att erhålla startbesked och framtagande av bygghandling för att klara produktionstidplanen. Det arbetet har fortlöpt sedan slutet på 2017 fram till maj månad.

Del 2 innebär fortsatt detaljprojektering samt utförandet av själva byggentreprenaden som beräknas vara färdigställt i mars 2020.

Efter att ha varit i startgroparna för att påbörja markarbetet under en tid då vi väntat på beslut från en överprövning av detaljplan, stämpling av detaljplan, beställningsskrivelser och andra formella handläggningar av ärendet fick vi i slutet av juni en beställning och är nu glädjande igång med projektet och etablering på plats.

Projektet ska utföras med öppenhet, ärlighet och med projektets bästa som ledstjärna. Ni följer det under våra Projekt.

Stämningsbild Brandbergens äldreboende a.k.a Vill Tjädern