Första spadtaget på Korsängsfältet

Av Cobab juni 21, 2018  

Måndagen den 18 juni togs det historiska spadtaget som innebär att byggnationen för ett familjebad i Enköping är igång, vilket det planerats för i tiotalet år.

På grund av politiska oenigheter har beslutet tagit tid att förankra och det är många som länge gått och väntat på besked om byggnationen ska bli till, men nu är vi igång och påbörjar markarbete och etablering redan under vecka 26. Hela 20 000 m3 jordmassor ska schaktas ur och framåt augusti kommer pålningsarbetet att påbörjas för att familjebadet ska stå stabilt.

– Det är fantastiskt kul att spadtaget äntligen blir av. Det har varit en lång väntan för Enköpingsborna och vi har varit involverade i projektet i snart ett år genom förberedelserna av arbetet och förprojektering. Det är oerhört skönt att få komma igång på riktigt, säger Christer Olsson, vd Cobab.

Badhusbyggnationer är en teknisk utmaning med komplicerade bassänggjutningar, korrosiv miljö och hög fuktbelastning, men en specialkompetens som Cobab har. Eftersom vi tycker om att arbeta tillsammans med våra beställare tycker vi att det är extra glädjande att få förtroendet att bygga tillsammans i Enköpings Kommuns första samverkansprojekt.

Bilden t.h. Första spadagen togs av: Jesper Englundh, ordförande i upplevelsenämnden, Hans Olsson, ordförande tekniska nämnden, förvaltningscheferna Gunilla Fröman(samhällsbyggnadsförvaltningen) och Jonas Nyström(upplevelseförvaltningen) samt vår vd Christer Olsson.