05/02/19

Byggbranschen är full av jobbmöjligheter.

Gillar du precis som oss att se saker ta form?

Anmäl dig till BYGG:LAB! En ny 1-årig yrkesutbildning inom bygg- och anläggning där du får möjlighet att lära i arbete ute på vår arbetsplats – där allt det roliga händer.

Igår var vi åter på Yrkesplugget i Bromma för den andra och sista informationsträffen gällande utbildningen och träffade sökande, svarade på allt man kan tänkas vilja veta om en arbetsdag i byggbranschen och varför det är så roligt att jobba med byggprojekt.

Även instagram-profilen “Byggsandra” (@byggsandra) var där för att sprida förståelse om att byggbranschen är för ALLA, och inspirera fler kvinnor att se den bredd av jobbmöjligheter inom bygg.

Helt rätt tycker vi.

Hos oss arbetar yrkesarbetare inom trä, betong, anläggning och måleri.

Cobab har därför möjlighet att i samarbete med BYGG:LAB erbjuda arbetsplatsförlagd praktik för alla tre inriktningar som utbildningen omfattar(träarbetare, betongarbetare och anläggare).

Vem borde söka till BYGG:LAB?

  • Du som har ett genuint intresse för att skapa med händerna, arbeta fysiskt och som vill vara med och skapa något beständigt.
  • Du är kommunikativ i svenska, i tal och skrift
  • Du vill ha en intensiv utbildning där du får chans att komma in i arbetslivet direkt

Läs mer på www.bygglab.com

local_library

Nyhetsarkiv

Spadtag, Simtag

På Järvafältet är COBAB sedan förra sommaren igång med att bygga ett efterlängtat utomhusbad. Många swishar förbi arbetsplatsen, som ligger precis nedanför E18 mellan Tensta och Rinkeby, och får en snabb glimt av det arbete som pågår ute på fältet.

Klicka för att läsa mermore

De räds inte kylan

Vintern har dragit in och kylan är oundviklig. Enköpingsposten har uppmärksammat våra hantverkare och arbetsledares vardag ute i kylan.

Klicka för att läsa mermore

COBAB i samarbete med BYGG:LAB

Igår var Niklas och Caroline på det första informationseventet för sökande till den nya yrkesutbildningen som går under namnet BYGG:LAB, på Yrkesplugget i Bromma. Den 4 februari finns vi åter på Yrkesplugget, kom och prata med oss. Här fick sökande en möjlighet att veta mer om vilka vi på COBAB är, vad vi gör och […]

Klicka för att läsa mermore

Exklusiv inblick från Familjebadet

Enköpingsposten besökte nu i dagarna innan jul byggarbetsplatsen för Familjebadet i Enköping för att följa upp vad som har hänt sedan pålningsarbetets framfart under sommaren.

Klicka för att läsa mermore

Snabbväxarna 2018

Byggfakta listar varje år Sveriges största byggnadsentreprenörer, och i år kan man konstatera att Cobab har klättrat drygt 60 placeringar och i år landar på plats

Klicka för att läsa mermore

Årets julgåva

Den 14 november var det Världsdiabetesdagen, där man bland annat uppmärksammade att diabetes hos barn blir allt vanligare. Sverige har, näst efter Finland, världens högsta frekvens av diabetes hos barn. Det insjuknar tre gånger fler barn i typ 1 diabetes (över 900 per år) än i alla former av cancer tillsammans. Mellan 7-8000 barn i […]

Klicka för att läsa mermore
Inga fler nyheter