05/02/19

Byggbranschen är full av jobbmöjligheter.

Gillar du precis som oss att se saker ta form?

Anmäl dig till BYGG:LAB! En ny 1-årig yrkesutbildning inom bygg- och anläggning där du får möjlighet att lära i arbete ute på vår arbetsplats – där allt det roliga händer.

Igår var vi åter på Yrkesplugget i Bromma för den andra och sista informationsträffen gällande utbildningen och träffade sökande, svarade på allt man kan tänkas vilja veta om en arbetsdag i byggbranschen och varför det är så roligt att jobba med byggprojekt.

Även instagram-profilen “Byggsandra” (@byggsandra) var där för att sprida förståelse om att byggbranschen är för ALLA, och inspirera fler kvinnor att se den bredd av jobbmöjligheter inom bygg.

Helt rätt tycker vi.

Hos oss arbetar yrkesarbetare inom trä, betong, anläggning och måleri.

Cobab har därför möjlighet att i samarbete med BYGG:LAB erbjuda arbetsplatsförlagd praktik för alla tre inriktningar som utbildningen omfattar(träarbetare, betongarbetare och anläggare).

Vem borde söka till BYGG:LAB?

  • Du som har ett genuint intresse för att skapa med händerna, arbeta fysiskt och som vill vara med och skapa något beständigt.
  • Du är kommunikativ i svenska, i tal och skrift
  • Du vill ha en intensiv utbildning där du får chans att komma in i arbetslivet direkt

Läs mer på www.bygglab.com

local_library

Nyhetsarkiv

Först ut i Sverige med digital plattform

Att byggbranschen är på väg in i en behövlig digitalisering är det inget snack om. Länge har kontrollprogram upprättats i Excel, egenkontroller sprutat ut ur skrivare och pappersdokumentationen som upprättats i projekt bara växt mer och mer när omfattningen på vad som ska kontrolleras växt i takt med nya krav. Tidigare kunde egenkontrollernas riktighet bekräftas […]

Klicka för att läsa mermore

Fler tjejer till Byggbranschen!

Att byggbranschen domineras av män råder ingen tvekan på, men som många andra företag har även COBAB en vision och ett mål om att få in fler kvinnor i branschen. Det är dock en utmaning, då utbudet av kvinnor som söker tjänster inom bygg- och anläggning fortfarande är en minoritet. Så varför inte bjuda in […]

Klicka för att läsa mermore

NT skriver om renoveringen av Spårvägsmuseet

Innanför den gamla byggnaden är upprustningen av hus 9 i full gång. Markentreprenaden är precis avslutad och nu fortskrider arbeten med fönsterrenovering och gjutning av varje våningsplan. NT pratar med vår platschef om projektet.

Klicka för att läsa mermore

Skolbesök på projekt Bildhuggaren

Det är alltid lika roligt när skolor fått upp ögonen för våra projekt och är nyfikna på att få veta mer. Elever från åk 8-9 på Segeltorpsskolan passade på att komma förbi projekt Bildhuggaren för att lära sig lite mer om hur en dag ser ut när man arbetar på en byggarbetsplats och vilka moment som […]

Klicka för att läsa mermore

Ny avdelning för specialkompetens.

Ända sedan starten då COBAB växte fram har specialistkompetensen att uppföra badhus funnits hos oss. Vi har medarbetare som drivs av denna typ av projekt och har lång erfarenhet av att hantera de tekniska utmaningarna med komplicerade bassänggjutningar och hög fuktbelastning.

Klicka för att läsa mermore

Spadtag, Simtag

På Järvafältet är COBAB sedan förra sommaren igång med att bygga ett efterlängtat utomhusbad. Många swishar förbi arbetsplatsen, som ligger precis nedanför E18 mellan Tensta och Rinkeby, och får en snabb glimt av det arbete som pågår ute på fältet.

Klicka för att läsa mermore
Inga fler nyheter