Hässelby gårds tunnelbanestation

COBAB har renoverat tunnelbanestationen i Hässelby Gård. Installationer, ytskikt, biljettkiosk, spärrlinje och personalutrymmen har gjorts om. I biljetthallen har ett konstverk i nära samarbete med konstnär och materialleverantör uppförts. Konstverket utgörs av en bakombelyst vägg av emaljerad plåt. Hålmönster i plåten skapar intrycket av ljuspunkter i fjärran.

SL var beställare och byggledningen utfördes av Tyréns. Tunnelbanan var öppen för trafikanter under hela entreprenadtiden, vilket innebar en hel del nattarbete och provisorier.

 

Hässelby gård

  • Projekt: Hässelby gårds tunnelbanestation
  • Adress: Loviselundsvägen, Hässelby
  • Entreprenadform: Generalentreprenad
  • Bruttoarea: 300 m2
  • Byggtid: mars 2011 - december 2011
  • Byggherre: AB Storstockholms Lokaltrafik
account_balance

Relaterade projekt